3/8/10

Πρωτοβουλίες - Στόχοι - Σκοπός


Ο Σύλλογος στα πλαίσια των προσπαθειών επίτευξης αυτής της ισότιμης προώθησης του ΕΛ/ΛΑΚ στην Ζάκυνθο, μερικές απ' τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει είναι:

- Να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση και ανάπτυξη του ΕΛ/ΛΑΚ.

- Να φροντίσει για την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν το ΕΛ/ΛΑΚ στη Ζάκυνθο και το ευρύτερο χώρο της περιφέρειας.

- Να εργαστεί ώστε να υπάρξει συνεργασία με την ισότιμη συμμετοχή όλων των φορέων που έχουν άμεσο ή έμμεσο ρόλο στη διάδοση και ανάπτυξη της τεχνολογίας στη Ζάκυνθο, όπως μεταξύ άλλων της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και όσων ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα που σχετίζεται με το ΕΛ/ΛΑΚ.

- Να δημιουργήσει κέντρα προώθησης του ΕΛ/ΛΑΚ στη Ζάκυνθο (με στόχους τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, την καταγραφή αναγκών για την εισαγωγή και χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ σε διαφορετικούς τομείς καθώς και την καταγραφή των φορέων και των οργανώσεων που ασχολούνται με το ΕΛ/ΛΑΚ στη Ζάκυνθο).

- Να συμβάλει στο συντονισμό των ομάδων εθελοντών στη Ζάκυνθο, ώστε να αποτελέσουν το βασικό κορμό για την ανάπτυξη και υλοποίηση λογισμικού και εφαρμογών.

- Να υποστηρίξει την ανάπτυξη και προώθηση επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται στο ΕΛ/ΛΑΚ, καθώς και την ενημέρωση των επιχειρήσεων για την υιοθέτηση τους ή για τη μετάβαση τους σε αυτά.

- Να προσφέρει τεχνική υποστήριξη εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ και συγκεκριμένα δημιουργία υπηρεσίας υποστήριξης, μέριμνα για (εντοπιοποίηση) λογισμικού, ανάπτυξη γλωσσαρίου, καθώς και να συμβάλει στην ανάπτυξη εφαρμογών για τις οποίες υπάρχει ζήτηση.


Η υλοποίηση όλων των παραπάνω στόχων βασίζεται στην ενεργή συνεργασία:

- των ενδιαφερόμενων φορέων-χρηστών (δημόσιοι φορείς, εκπαιδευτικοί φορείς και επιχειρήσεις),

- των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ικανής βάσης επιχειρησιακών μοντέλων υπηρεσιών ανάπτυξης και υποστήριξης ΕΛ/ΛΑΚ.


Σύλλογος Ελεύθερου Λογισμικού Ζακύνθου.

4 σχόλια:

  1. Πολλά συγχαρητήρια για το επιχείρημα ανοιχτού λογισμικού. Είναι σημαντικό ο κόσμος να δει και την άλλη όψη. Υπάρχει κάποιος χώρος ή κάποια ημερομενία συνέλευσης του συλλόγου που να μπορούμε να συμμετάσχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερααααα!!!!!!!!!!!!!
    επιτελους να και κατι που καταφερατε,εχω απελπιστη τοσα χρονια απο το 2003 μονος να ειμε εδω στην Ζακυνθο
    δωστε μας στοιχεια που ειστε
    προσωπικα ειμε ΑΜΕΑ και πιστοποιημενος χρηστης ubuntu
    το ονομα μου υπαρχει στον χαρτη του ubuntu
    μενω ντουρεικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύντομα θα γίνει η πρώτη ανοικτή συνάντηση των μελών με όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν και να ενημερωθούν. Ο χρόνος και ο τόπος συνάντησης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στο blog του Συλλόγου (θα σταλούν και σχετικά emails). Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητήσουμε την οργάνωση της πρώτης συνέλευσης, στην οποία θα προσκαλέσουμε τοπικούς δημόσιους φορείς και οργανισμούς.
    Επίσης, στην πρώτη μας συνάντηση θα δημιουργήσουμε ομάδες εργασίας ανά τομέα ενδιαφέροντος.
    Για το λόγο αυτό, η συμμετοχή σας στην πρώτη συνάντηση είναι πολύ σημαντική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρετώ και εγώ. Είμαι νέος στην Ζάκυνθο και περιμένω πρόσκληση στο lampis00000papakiyahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια για τον Σύλλογο Ανοικτού Λογισμικού Ζακύνθου.